“Pårørende” til frivillige

Post 31 of 32

Af May-Britt Hasager

De sidste mange onsdag, fredage og lørdag har de frivillige været i gang på hallen. Lørdag den 8. september var der rekord af frivillige på byggepladsen, hvor ca. 26 malere, murere, tømrer, elektrikere og andet godt folk var mødt op, for at give den en skalle. Der blev hamret, banket, klistret, boret, fejet, grundet, malet og ikke mindst snakket.

Som noget nyt var malerne i større antal blevet indkaldt. Et godt tegn i byggeprocessen, da det indikerer, at noget er ved at være færdigt. Det kneb dog med at væggene kunne tørre lige så hurtigst som malerne kunne male. Men det var der råd for, så en del af malerstaben ryddede op på pladsen incl. i springgraven det meste af dagen.

Denne lørdag blæste det kraftigt fra vest, og det var noget af en opgave, de der opsatte udhæng, var kommet på. Det var hårdt job at slæbe de lange plader op på taget og holde dem, til de var skruet fast.

Mange af de gamle kendinge var igen mødt op, og kl. 7.15 stod Mogens Thomsen og Bjarne Holmgaard atter på stilladset i gang med isoleringen og snakken. Det lyder og ser ud, som om de er et godt makkerpar. En lørdag i september var der helt stille i hallen, da Finn og Peder kom ind udefra kl. ca. 14.30. Finn spørger ”er Mogens taget hjem, der er blevet så stille”. Ingen kommentarer. Efter nogen tid lyder det fra Mogens ”Jeg hørte dig godt, men vi gik tør for emner kl. 13.30”.

En lørdag var Berit og Jørgen Kjær inde på loftet og isolere. Pludselig syntes de der var blevet så stille, så de kravlede ud, for at se, hvad der skete – eller ikke skete. Da de kom ud fra loftet var der ikke en eneste at se. De andre var gået i skolekøkkenet for at spise. Spisetiderne overholdes – næsten. Jo flere gange de frivillige har været der, jo bedre bliver de til at overholde husordenen for pladsen. Og den siger altså frokost kl. 09.00 og middag kl. 12.00

Hver lørdag bespises de frivillige. Den afdeling styrer Vita Holmgaard suverænt godt. Dog var Ingrid Christensen og undertegnede hidkaldt til den 8. september, da Vita skulle på arbejde. En nem dag at overtage køkkentjansen, da Doverodde Købmandsgård havde sponsoreret middagsmaden. Hvilket de gør én lørdag hver måned. Det er en rigtig hyggelig tjans at være i køkkenet, hvor der i pauserne bliver talt om alt, hvad der rør sig af stort og småt i lokalsamfundet.

Denne lørdag (08.09.07) var en rigtig god dag, hvor der skete rigtig meget i alle rum og hjørner af hallen. Jeg kan kun anbefale alle til et besøg i Boddum-Ydby Skytte- og Fritidscenter onsdage ml. 18.00 og 21.00, fredage ml. 14.00 og 18. og lørdage ml. 07.00 og 16.00. Det er altid hyggeligt at komme der.

May-Britt Hasager

300308305301

Menu